Tips and Tricks voor baby & mama kado

Het doel van onze tips & tricks blog is een beeld te geven aan iedereen die niet weet wat ze als cadeau moeten geven. Uit ervaring weten we vaak genoeg wat ouders missen wanneer de kleine er al is.

zo lief

Veel mensen maken gebruik van webwinkels om zo makkelijk en goedkoop mogelijk een babyshower of kraamcadeau in te slaan. Meestal door tijdsgebrek. Zoals boven vermeld zullen wij jullie tips and tricks geven wat (aanstaande) mama’s – papa’s en baby’s nodig hebben.

… zoals boven vermeld,

Belangrijke producten voor de baby

Het zorgvuldig opzoek gaan naar producten en spullen voor baby hoef niet al te moeilijk zijn. Alles hangt af van ieders budget. Als je nou in een dure winkel instapt of een betaalbare winkel, blijft de keuze aan jouw. Maar we denken nu voor de baby en wat hij/zij nodig heeft. Je kunt veel bij de drogisten winkel vinden of speciale baby winkels. Wij van The Diaper Cake Factory maken gebruik van alle winkels en merken, om zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor iedereen.

Luiers van huismerk Etos

Baby’s hebben hhhhheeeellll veel luiers nodig. Luier cadeau is altijd handig en zullen ze altijd dankbaar voor zijn. Om het leuk te maken, geef een luiertaart cadeau. Prijzen varieren per merk luier.

Blanco hydrofiele luiers

Hydrofiel luiers zullen je beste maatje worden. Ze zijn ideaal voor alle ongelukken. Ze zijn zo handig en onmisbaar. Ze zijn er in verschillende kleuren, formaten en patronen. Zelfs biologisch.

Verzorgingsproducten

Verschillende merken en soorten baby verzorgingsproducten. Lekkere shampoo, lotion, olie,billencreme, haarlotion en veel meer.

Nodige producten

Beneden verbeelde producten zijn een must. Zeker met de koude dagen is het ideaal om je baby in de avond warm te houden met kruiken gelegd in bed.

Cadeau’s voor Mam & Paps 

we mogen de mama’s en de papa’s niet vergeten. ook zij moeten in het zonnetje gezet worden en beloond met leuke en handige cadeau’s. we zetten enkele tips voor je hier. Pap’s bereid je maar voor! Het wordt zware nachten.

                 ………..Check onze coole papa starters gereedschapskist hier online 

 • Energiedrank voor de zware nachten
 • Rooibos thee voor mama’s rust
 • Mondkapje voor paps voor de lucht
 • papa’s gereedschapkist

Een must voor mama’s die borstvoeding geven.

Graag willen de meeste moeders borstvoeding gaan geven. Helaas door wat reden dan ook lukt het niet altijd. Lekkende tieten zullen ze ongetwijfeld hebben. Geef zoogcompressen cadeau, oftewel pampers voor tieten.

Bekijk rustig de overige afbeeldingen en kom zo meer te weten over onze tips voor cadeau voor: Babyshower, Kraamvisite, zwangerschapscadeau.

veerschillende billendoekjes

Er zijn zoveel wat je hiermee kan doen. Naarmate we meer iedeen krijgen en reacties van jullie zullen we onze blog blijven uitbreiden.

Voor nu hoop ik dat je meer zicht hebt op een cadeau die je kan samenstellen. Toch over laten aan ons met jouw ideeën? Dat kan! stuur ons gerust een email of een whatsapp en we regelen wat moois voor je.

Juvy

Wil je meer weten over onze cadeau en kraampakketen chek één van onze social media pagina’s.


Read more

Organiseer de perfecte baby shower (met elk budget)

Is er een baby onderweg? Dan kun je onze party planning tips voor de perfecte baby shower goed gebruiken! Deze stappen helpen je om het overzicht te bewaren en je hoofd koel te houden #teamnostress. En met onze handige party planning checklist organiseer jij de perfecte baby shower!

De planning

10 tot 8 weken van tevoren

De gastenlijst

Bespaar jezelf de stress en begin 10 tot 8 weken vóór de uitgerekende datum met plannen. Een baby shower vindt meestal twee maanden voor de ‘due date’ plaats. Dan voelen de meeste aanstaande moeders zich nog energiek. En een goede voorbereiding is het halve werk. Je start met het vaststellen van de datum, het budget, de locatie en natuurlijk de gastenlijst. Als de baby shower een complete verrassing is, zorg dan dat je van tevoren weet wie er bij moeten zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 weken van tevoren

Uitnodigingen

Je hebt de datum en het budget vastgelegd, dus nu is het tijd voor de uitnodigingen. Je kunt een Whatsapp bericht sturen, maar hoe leuk is het om een kaartje in de bus te krijgen? Online bestel je super leuke uitnodigingen voor de baby shower.

Thema

Nu is het tijd voor één van de allerleukste dingen om te doen (al zeg ik het zelf): het thema bedenken! Dat betekent shop ‘till you drop. Met de decoratie van Hieppp geef je elke baby shower een flinke dosis ‘cuteness’! Zelf zijn we dol op de baby shower wenskaartjes.

Tip: maak duidelijke afspraken over de kosten. Draagt iedereen bij of word de babyshower betaald door de partner?

Foto: Babyshower Connaisseur

Éen maand van tevoren

Sweet baby

Het thema is bedacht en alle decoratie is gekocht. Ga je alles zelf doen of huur je een bedrijf in? Als je zelf aan de slag gaat is het tijd voor de volgende stap: zoetigheid! Als je een cake queen bent, kun je de sweets natuurlijk zelf maken en geld besparen. Vind je het fijner om de zoetigheden te bestellen? Neem dan eens een kijkje bij Guilty Cakes.

Babyshower squad

Wees vooral niet bang om hulp in te schakelen van anderen. Stel je baby shower squad samen en zet ze aan het werk! Maken jullie zelf foto’s en video’s of wordt er iemand ingehuurd? Als je de aankleding liever uitbesteed, maakt Thema Event er iets moois van!

Spelletjes

Dit is ook het moment om alvast na te denken over baby shower spelletjes en leuke prijzen. Is de toekomstige mama geen fan van Baby Born verschonen en babyhapjes proeven? Bestel dan dit super hippe babyshower spelletje bij What a Wonderful Day.

Twee weken van tevoren

DIY of BUY

Controleer of alle gasten op de uitnodiging hebben gereageerd. Ook als je positieve reacties hebt ontvangen kan het geen kwaad om het dubbel te checken. Dit is ook de week waarin je DIY-projectjes start, zoals een collage met babyfoto’s of een luiertaart. Ben je meer van BUY (gewoon kopen, haha), dan kun je bijvoorbeeld een hippe luiertaart bestellen bij The Diaper Cake Factory. Je geeft je wensen door and that’s it. Scheelt weer tijd!

Eén week van tevoren

Boodschappen

Doe de eerste ronde boodschappen (producten die niet bederven). Heb je bestellingen geplaatst? Zorg dat de gemaakte afspraken duidelijk zijn. Hoe laat wordt alles bezorgd en hoe laat is de baby shower squad aanwezig? Als je van plan bent om zelf bedankjes te maken, kun je hier nu mee beginnen. Dat geldt ook voor hapjes die je kunt invriezen.

Drie dagen van tevoren

Check, check, dubbel check! Heb je alles in huis, heb je opgeruimd en ben je echt niets vergeten?

Tip: is de babyshower op een externe locatie? Neem voldoende lege tassen mee voor de cadeaus

1 dag van tevoren

Opruimen

Spannend, morgen is de baby shower! Nog één keer goed opruimen (alles moet schoon!) en de locatie omtoveren tot een babyshower walhalla. Deel de ruimte mooi in en schuif het meubilair aan de kant. Versier de sweet table, verzamel alle spelletjes en geef de bedankjes een mooie plek. Nogmaals: schakel de hulp in van je baby shower squad!

Tip: is de babyshower een verrassing? Wat voor smoes je ook bedenkt, zorg dat de mommy-to-be zich mooi kan aankleden! Elke vrouw wil er mooi uitzien op haar speciale dag.

Op de dag zelf

Vandaag haal je de taart op en alle andere spullen die je hebt besteld (bijvoorbeeld heliumballonnen, bloemen etc.). Doe dit lekker vroeg, zodat je genoeg tijd hebt om je op te frissen en nog even uit te rusten. Zorg dat jij en de babyshower squad minimaal 3 uur van tevoren op de locatie aanwezig zijn om alles voor te bereiden. Laat de gasten een uur eerder aanwezig zijn dan de mommy-to-be.

Enjoy!

author of the blog

Read more

“High-Tea for Party Queens verbindt dames uit de sector met elkaar”

Op 6 september vond de tweede editie van de High-Tea voor Party Queens plaats. Dit netwerkevent heeft maar één doel: dames uit de party planning sector met elkaar verbinden.

En dat doen we uiteraard in stijl! Claire van Lois & Seven en Rachida van Deetailz hebben binnen no-time de bovenruimte van Coffeelicious omgetoverd tot een tropische locatie. De bloemstukken van De Bloementoko maakten het plaatje helemaal compleet.

Het zag er prachtig uit! De bijpassende taarten, heerlijke scones en healthy sandwiches werden op een Instawaardige tafel gepresenteerd. En daar waren de ruim 40 dames het ook absoluut mee eens.

Nadat iedereen voorzien was van een vol bord met lekkernijen, leerden de dames elkaar beter kennen. De party planning sector groeit met de dag. Toch kan parties plannen en stylen eenzaam aanvoelen; je doet de meeste opdrachten vaak alleen. Daarom is het erg mooi om te zien hoe ter plekke nieuwe samenwerkingen worden gestart.

We houden van social media, maar real-life connecties werken nog steeds het best! Er waren trouwens vrouwen uit alle hoeken van het land, hoe geweldig is dat?

Tussen de sweets door kon een foto bij GLMR Photo Booth Service niet ontbreken. Het paste precies bij ons concept en was natuurlijk tot in de puntjes gestyled. Cherished Moments maakte speciaal voor ons bijpassende photo props.

De mix van aanwezigen zorgde voor interessante vragen aan Fallon van Taartjes Toko en Rachida van Deetailz. Iedereen zit in een andere fase: van dames die twijfelen om hun passie te volgen tot dames die de stap hebben gezet en tegen dingen aanlopen. 

“Er komen steeds meer unieke thema’s voorbij. Elke keer nieuwe spullen kopen kost best veel geld. Stel dat je los bent gegaan met spullen voor een circus thema, adviseer dan juist dát circus thema aan de volgende klant. De spullen heb je al, maar je styled het op een andere manier. Zo kun je jouw kosten terugverdienen én klanten blij maken. Uiteindelijk werk je met een paar thema’s die je altijd in huis hebt.”

Ook Fallon heeft in de afgelopen jaren veel geleerd als het om ondernemen gaat.

“Iedereen twijfelt in het begin of ze niet te duur zijn. Het punt is dat je een business runt. Als jouw prijs niet in hun budget valt, hebben klanten genoeg opties bij een ander. Te lage prijzen vragen is killing voor je bedrijf en klanten nemen je minder serieus. Het belangrijkste is dat je dicht bij jezelf blijft en nee durft te zeggen tegen wat niet bij jou past. Soms is een klant gewoon niet de ideale klant voor jou, daar is niets mis mee.”

Time flies when you’re having fun! In het laatste half uur was er ruimte voor dames om zichzelf voor te stellen. Conchita van Be Mocktails vertelde ons meer over de heerlijke mocktails die iedereen na afloop meekreeg. Bij een healthy high-tea kan een vegan mocktail niet ontbreken!

971f42cdc5674a819d789c8d27b2ecaa

 

Juviënne van NV My Party Stylist vertelde over de cursus Van Passie naar Party Planner en haar meeloopstage bij Deetailz.

Korte pitches van Luxury Party Decorations, Guilty Cakes en het mooie verhaal achter Story of Cakes kwamen voorbij. Trouwambtenaar Mildred kreeg de zaal plat van het lachen en gaf een snelcursus in brutaal zijn en krijgen wat je wilt.

Na afloop ging iedereen naar huis met ons exclusieve tasje gemaakt door Sabrina van Petite Mais Bien. Kortom: één en al gezelligheid! De volgende editie is in het voorjaar van 2020. Mis het niet!

Met dank aan: Lois & Seven, Deetailz, De Bloementoko, Petite Mais Bien, Be-Mocktails, Cherished Moments, GLMR Photobooth Service, Jessy Richmond Film, Robbie ’t Jong, Coffeelicious en iedereen die ons altijd support!

Read more

Toiletten pret

Gekleurde Rollen

Koop hier je wc rollen!

Met een glimlach het toilet verlaten

Een Jongen

Na de geboorte van een kindje, kunnen familie, vrienden en kennissen niet wachten om op kraamvisite te komen.

Een Meisje

Ze hebben een leuke kraamcadeau gekocht en komen gezellig op visite.

Eenmaal op kraamvisite krijg je de traditionele Hollandse beschuit met muisjes. (In de kleur van het geslacht van de baby). HHmm lekker.

Iedereen heeft gezellig bijgekletst, gegeten gelachen en vooral geknuffeld.

Toiletten pret

Vóór vertrek naar huis maak je even gebruik van de gasten toilet. (Wat heel normaal is). Je komt naar buiten met een glimlach. Je was aangenaam verrast. Een gekleurde wc rol ook in de kleur van het geslacht van de kleine.

Wat was dat toch een unieke ervaring. Ja zo dacht Casper van gekleurderol.nl ook! Lees zijn verhaal op zijn site.

Je volgende cadeau wordt een gekleurde wc rol om indruk te maken op de kersverse ouders. Het wordt the Talk of the Town. Via www.gekleurderol.nl kan je makkelijk scoren.

Koop Hier

Read more

We love earth! we recycle.

Vaak krijgen we de vraag; hoe word mijn bestelling verzonden?

In deze blog laten we je zien hoe wij te werk gaan.

The Diaper Cake Factory wilt deel maken aan een beter wereld. Hierdoor proberen wij bewust om te gaan met milieuvriendelijke producten.

We hergebruiken kartonen dozen om de bestellingen te verzenden. Natuurlijk zoeken we dozen die schoon en goed uitzien om te hergebruiken.

Waarom?

Wij als bedrijf moeten het voorbeeld zijn voor consumenten voor een milieuvriendelijke wereld. Pakketten worden uitgepakt en de doos wordt naast de kliko gezet. Waarom meer betalen aan verzendkosten als we dozen kunnen hergebruiken. Het spaart mij en zeker jij geld.

Cadeau

Hoe ziet een pakket eruit?

 • Doos
 • cadeau
 • plastic lucht kussens

We love earth! We recycle.

Read more

Hotste items op onze webshop

Met onze beroemde mijlpaal rompers zijn wij de hipste en coolste kraam en baby cadeau winkel. 12 maanden lang cadeau plezier. Ja je hoort het goed! 12 maanden lang, 1 kado voor elke maand. maak de vetste en uniek baby foto’s en zo laat je iedereen weten hoe oud de kleinste is geworden.

Het zal zeker een indruk maken op de aanstaande ouders met je wow factor cadeau van The Diaper Cake Factory.

Originaliteit, kwaliteit, hip en hot staat centraal bij ons.

Het zijn 12 romper met korte mouwen of binnenkort met de zomer voor de meisjes met spaghetti bandjes. met de maten aangepast aan de elk maand.

0-12 maanden mijlpaal rompers

 

Read more

Unicorn Feestje voor peuters!

Unicorn feestje voor peuters!

Unicorns zijn helemaal Hip en Hot. Geef een Unicorn feestje voor peuters en die zullen de magische wereld van fantasie beleven.


De uitnodiging

Begin altijd met jouw perfecte locatie, datum, tijdstip en de aantal kinderen. Als dat vast staat kan je vooruit plannen wat je gaat doen. Maak je eigen uitnodiging of koop een leuke unicorn kaartje om persoonlijk uit te delen. Daar houden kindjes van en voor ouders ook makkelijk om aan de koelkast te pinnen.


digitale uitnoging

(meer…)

Read more

Unicorn Goodiebags

Unicorn Goodiebags

Knutselen met spullen van de action. Zelf bedankjes of goodiebags gemaakt voor een unicorn feestje. Witte tasjes zijn via onze website verkrijgbaar maar alle andere producten zijn te vinden bij de action.

Benodigdheden:

– velt papier ( voor de oortjes)

– spiegel carton goud (voor de hoorn)

– glitter (voor op de hoorn)

– bloem (voor versiering )

– zwarte marker (ogen teken)

– roze tissue papier (voor de Amerikaanse effect)

Inhoudgoodiebag:

-unicorn tandenborstel (primark)

-Unicorn kaars (primark)

-Unicorn lipglos (primark)-Unicorn zakdoekje (primark)

Natuurlijk maak je het op jouw manier. Dit is het resultaat van mijn idee met de action producten.

Tip: je kan ook neppe plastic bloemen gebruiken, wat je normaal in een vaas als decoratie gebruikt.

Read more

DIY pompoen carving by Juvy

 pompoen carving

 

Herfstvakantie is nog niet voorbij! Heb je weleens nagedacht om met je kind(eren) iets leuks thuis te doen in het sfeer van Halloween? Hier de DIY pompoen carving by Juvy.

(meer…)

Read more

Luiertaart maken

Luiertaart maken

Luiertaart maken, Wat gaat er in jouw hoofd als je het woord luiertaart hoort of leest?
Veel mensen weten niet wat een luiertaart is. Simpel weg is het een cadeau gemaakt van baby luiers in de vorm van een taart, een luiertaart dus. Bekijk hier beneden een voorbeeld van onze gemaakte uilen luiertaart.

Je zou je wel eens vragen maar waarom dan zo’n luiertaart.

 • Waarom een luiertaart
 • Met wat wordt het gemaakt
 • Hoeveel luiers gebruik je
 • Hoe kom je aan het idee
 • Welke kleuren gebruik je
 • Wat kost zo iets

Om al deze vragen te kunnen beantwoorden moet er zeker passie, liefde, zwangere vrouwen zijn en klanten zijn die mijn werk interessant genoeg vinden om een bestelling te plaatsen.

Waarom een luiertaart; Het 1e jaar gebruikt een kindje 7 luiers per dag. Dit zijn er 2.555 per jaar. Luiers zijn een grote kostenpost voor jonge ouders dus wat is nou dan leuker om iets te geven dat de ouders nooit genoeg van kunnen hebben en in de vorm van een taart. Geweldig toch!


Met wat wordt het gemaakt; The Diaper Cake Factory maakt gebruikt van verschillende merken luiers. Het meest gebruikte merk in ons assortiment is Etos huismerk met de Super schattige printjes van Woezel & Pip. Daarnaast gebruiken sier linten, kartonnen papier voor de design en zetten bruikbare producten zoals billendoek pakje, sokken, washandje of hydrofielluier.
Hoeveel luiers gebruik je; Bij ons is er geen standaard formaat qua hoeveelheid luiers. De ene keer gebruiken we minimaal 15 de andere keer 25 en ga zo door. Naarmate we een idee uitproberen en het vorm krijgt passen we de hoeveelheid luiers aan.
Hoe kom je aan het idee; we hebben veel vrienden en kennissen in onze omgeving met kleine kinderen. Hierdoor blijven we up to date met de nieuwste en hipste trends van nu. En door onze eigen kinderen komen we ook veel te weten over animaties en creatie. Af en toe komt een klant met een bepaalde thema die je dan helemaal opmaat maakt speciaal voor ze en het idee blijft dan ook hangen.


Welke kleuren gebruik je; de standaard kleuren in de baby wereld is roos of blauw. Maar we leven niet meer in de jaren 70. Tegenwoordig mag alles zolang het bij de persoonlijkheid van de aanstaande ouders past. Er zijn genoeg vrouwen en mannen die niet van roos houden dus je zou je daarbij moeten aanpassen.
Wat kost zo iets; je kan Luiertaarten zo duur mogelijk maken als je wilt. Het hangt af van hoe groot je de Luiertaart maakt en wat je allemaal erin en erbij plaatst. Bij The Diaper Cake Factory heb je al voor €15,- incl btw een simpel 1 laag luiertaart met een twist van Waw factor.
Binnenkort een babyshower of op Kraamvisite? Bekijk al onze assortiment Luiertaarten in de shop en andere babykado voor jouw Waw factor moment.

Read more