Kraamfeest

Wat gezellig he!

In mijn eerdere blog had ik het over Babyshower. Vandaag zal ik het hebben over kraamfeest, kraamborrel of te wel kraamvisite.

Een kraamfeest heeft zijn pro en cons.
Hier hebben kersverse mama’s het recht om te bepalen of ze wel of niet gaan voor een kraamfeest of dat ze het lekker bij een schattige kraamvisite houden.
Voel je al snel fit om een kraamfeest te geven, dan kun je samen met kersverse papa overleggen over de hoe, wie, wat en waar. Het is gebruikelijk om je uitnodiging gelijk met je geboortekaart mee te sturen.
Een kraamfeest wordt normaal gesproken tussen de 6de en de 8ste week na de geboorte van je kersverse kindje gehouden. Het is de vraag of je dit zelf gaat organiseren of dat je het uit besteedt.
Dit hangt allemaal af van hoe jouw bevalling zal verlopen.

De voor- en nadelen van een kraamfeest

Voordelen:

Je hebt genoeg rust tijdens de eerste weken van het pas geboren kindje,
Je hebt alle viste op één dag over de vloer,
Je kunt het zelf in handen hebben of je besteedt het lekker uit.
 

Nadelen:

Je hebt weinig persoonlijk contact,
Veel drukte in één keer,
Je moet je vaak excuseren om de kleine te checken.
 
Maar wie zegt dat dit allemaal een verplichting is? Niemand! Het is een keuze die jij als moeder mag bepalen. Je moet niets. Wat je wel moet is gewoon genieten, want voordat je het weet ben je oma.
Daarom zeg ik: ” Genieten maar en laat je vooral verwennen en gun jezelf die mooie mama momenten. Geniet van je Babyshower, organiseer je kraamborrel, laat je dichtste kennissen elke dag op visite komen. Dus GENIET gewoon.”
Tagged , , , , , , , , ,
%d bloggers liken dit: